gallery/wizarddesign lang

Ecologisch drukwerk

Ons ecodrukwerk: drukwerk waar we papier voor gebruiken met het FSC®-keurmerk. Papier verdient dat keurmerk alleen wanneer het afkomstig is uit verantwoordelijk beheerde bossen. Daar wordt evenwichtig rekening gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten van het bosbeheer.

 

gallery/eco-briefpapier-drukken

Eco briefpapier

gallery/eco-visitekaartjes-drukken

Eco vititekaartjes­

gallery/onbedrukte-eco-enveloppen

Eco enveloppen (onbedrukt)

gallery/eco-with-compliments-cards-bestellen

Eco with compliments cards

gallery/bedrukte-eco-enveloppen

Eco enveloppen (bedrukt)

Ecologisch drukwerk

 

Goed voor het milieu én voor jouw bedrijf

Papier komt van hout. Hout komt van bomen. Natuurlijke grondstoffen zijn dus onmisbaar bij het maken van drukwerk. Maar daarbij kan je wel een groene keuze maken. Speelt duurzaamheid een belangrijke rol binnen jouw bedrijf? Of vind je het belangrijk dat jouw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is? Waarom laat je dit dan niet naar voren komen op jouw briefpapier, enveloppen, of zelfs je visitekaartjes? Wizarddesign.nl  heeft daarvoor een eigen speciale lijn ecologisch drukwerk ontwikkeld.

Duurzaam drukwerk: de groenste keuze

Drukwerk, daar zijn we bij Wizarddesign.nl  nog lang niet klaar mee. Grondstoffen zijn niet eindeloos uitputbaar. Om deze reden zijn wij gestart met een eigen lijn duurzaam drukwerk. Zo dragen wij op dit vlak ons steentje bij. Dat kan jij ook doen. Door te kiezen voor ecologisch drukwerk bijvoorbeeld. Of je nu gaat voor eco briefpapier, eco enveloppen, eco visitekaartjes of eco with compliment cards; al ons eco drukwerk wordt gemaakt van FSC papier. Dit is duurzaam kwaliteitspapier met een professionele uitstraling. Genieten van mooi drukwerk én bijdragen aan een betere wereld.

FSC papier: wat houdt dit in?

In onze shop kom je bij ons eco drukwerk de afkorting FSC tegen. Wat dit je vertelt? Dat het gaat om papier met het FSC®-keurmerk. Alle eco producten worden gemaakt van papier met dit keurmerk. Bestel je bijvoorbeeld FSC briefpapier? Dan weet je zeker dat dit afkomstig is uit verantwoordelijk beheerde bossen. Bij het maken van papier wordt rekening gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten van het bosbeheer. Daarmee beschermt en behoudt het keurmerk bossen voor deze én toekomstige generaties. Groen briefpapier dus.

Zoek je de perfecte match voor jouw FSC briefpapier? Dan kies je natuurlijk voor onze FSC enveloppen. En bestel je daarbij ook voor FSC visitekaartjes? Dan heb jij jouw drie belangrijkste huisstijldragers op duurzame wijze laten drukken. Bravo!

Jouw drukwerk is top… Biotop

Als het gaat om eco drukwerk, kan je kiezen uit verschillende soorten FSC papier. Elk met een eigen karakter en op een andere manier het FSC-keurmerk waardig. Neem allereerst ons Biotop papier. Hiervoor worden geen verse bomen gebruikt, maar houtresten uit zagerijen. Hoe duurzaam wil je het hebben?!

Daarnaast is er ons 100% recycled papier. Zoals de naam al zegt is dit papier dat geniet van een tweede, derde of zelfs vierde leven. Wie goed kijkt, ziet een meer aanwezige vezelstructuur in dit papier. Wij noemen dat karakter.

Dat FSC drukwerk ook stevig kan zijn, bewijst houtvrij natuurkarton. Deze stevige jongen is een populaire keuze voor bijvoorbeeld visitekaartjes. Houtvrij betekent hier dat de lignine uit het papier is verwijderd. Deze hars laat papier normaal gesproken vergelen. Er wordt dus wel degelijk hout gebruikt voor dit karton, maar uiteraard op duurzame wijze verkregen.

Duurzaam drukwerk bestellen

Ecologisch drukwerk bestellen is een fluitje van een cent bij Wizarddesign.nl . Het bedrukken van jouw eco drukwerk overigens net zo. Plaats je bestelling, upload je bestanden en wij regelen de rest. Ook fijn om te weten: in veel gevallen kan duurzaam drukwerk razendsnel geleverd worden. In veel gevallen zelfs de volgende werkdag. Vandaag besteld, morgen in huis!